Analoge zilver gelatine

zwart-wit fotoafdrukken van


kleinbeeld
middenformaat

120 tot 4 x 5” inch platen.


Beste fotografie liefhebber,


De professionele fotolaboratoria voor analoge zwartwit- en kleurfotografie zijn in Nederland op één hand te tellen. Fotografie op filmmateriaal uit mijn archief wordt op traditionele wijze afgedrukt door één van de twee overgebleven meester drukkers in Amsterdam. Zij drukken o.a. ook de fotografie voor FOAM, Huis Marseille, het Fotomuseum en toonaangevende foto-exposities en galeries.


Steeds meer liefhebbers van fotografica gaan over tot aankoop van met de hand vervaardigde fotoafdrukken uit de periode van de 'natte' fotografie. Doordat het ambachtelijke handwerk van fotograaf en fotolaborant niet meer door de nieuwe generatie wordt opgevolgd worden deze originele  fotoafdrukken steeds zeldzamer en voor de lange termijn zelfs uniek. 


Van het inmiddels door mij opgebouwde fotoarchief, bestaat de mogelijkheid fotografie aan te wenden voor uw eigen collectie met het exclusieve gebruik in publicaties, media en prints. Doelstelling daarbij is, dat het materiaal voor langere termijn behouden blijft.

U wordt eigenaar van de foto en ontvangt het authentieke opnamemateriaal, de digitale HR Scans en een licentieovereenkomst voor het vrije gebruik met eigendomsrecht van de foto. Daarnaast wordt er slechts één unieke en exclusieve fotoafdruk gemaakt op ‘galerie’ kwaliteit. Voor het afdrukken op het kostbare fotopapier, wordt van het analoge beeld een HR scan op 9600dpi gemaakt en een digitale print ter beoordeling voor het lab. Het formaat is in overleg.


Voor een optimale kwaliteit, worden de afdrukprocedure en het procedé, door mij persoonlijk aangestuurd, begeleid en gecontroleerd. Omdat met het opschonen van het archief er voortdurend nieuw materiaal online komt, bestaat de mogelijkheid een koopoptie voor een of meerdere beelden te doen waarbij u uw keuze voor een bepaalde tijd kunt wijzigen. Voor informatie kunt u telefonisch contact met me opnemen of stuurt u een online mail middels het contactformulier.


Jan Suijs,  Oss 2023 ©                                                                                  Fotoafdrukken in  zwart-wit  &  kleur

Zwart-wit fotoafdrukken op Ilford barietpapier.

Voor zwart/wit opnamemateriaal wordt veelal gekozen voor het authentieke barietpapier. Dit kartonachtige papier kan alleen handmatig worden belicht en afgewerkt. Barietpapier wordt vooral gekozen voor zijn prachtige tekening in de zwart partijen. In de hoogste kwaliteit bij uitstek geschikt voor zwart/wit. Barietpapier wordt gebruikt voor fotografietentoonstellingen en -exposities.


Kleur afdrukken op zilver halide papier van Kodak. 

Voor analoog opnamemateriaal in kleur wordt gekozen voor afdrukken op het unieke Endura zilver halide papier. De handmatige optische C print heeft een fijne kleurtolerantie, een mooie kleurverzadiging en diepe intensiteit. Dit papier wordt veelal gebruikt voor exposities. De professionele papiersoorten garanderen een lange houdbaarheid zonder verkleuren. In sommige gevallen zou gekozen kunnen worden voor een veredeling maar is sterk afhankelijk van het beeld. Het heeft echter onze voorkeur het ‘blote’ oog direct op de fotografie te laten vallen.


Fine-Art giclee digitale fotoafdrukken

Van sommige foto’s uit het archief is er alleen een digitaal bestand. Hiervan zijn met de moderne printtechniek mooie en professionele giclee afdrukken te produceren op bariet ‘achtig’ fotopapier met duurzame kleurechtheid. Bijzonder zijn de giclee’s die in monochrome grijstinten worden verwerkt en afgedrukt. De fotoafdrukken krijgen een photoblack inktsoort voor een mat eindresultaat. De zwarte inkten geven geen bronszweem en hebben een egaal oppervlak in zowel de donkere als lichtere tinten.